INterSPIRATIE-AVOND 30/01/2019MindCare vzw gaat ook in 2019 verder met het verruimen van het netwerk van psychotherapeuten uit het ambulante en residentiële circuit. We gaan van start op 30 januari met een INterSPIRATIE-avond waarbij we de dialoog tussen kinder- en jongeren-therapeuten en familietherapeuten zullen aangaan.

Tot het complexe scala aan beroepsactiviteiten van de psychotherapeut behoort ondermeer de doorverwijzing. Niet zelden verwijzen ouders één van hun kinderen door met een bijhorende hulpvraag. De praktijk leert ons dat het dikwijls van belang is deze hulpvraag te verbreden en te hervertalen alvorens ermee aan de slag te kunnen. In het kader van het kunnen afstemmen van onze verwijzingen naar zowel volwassenenzorg als kindgerichte diensten richten we onze dialoog op 30/01/’19 naar deze laatste groep.

Recente ervaringen waarbij diagnostiek voorop komt te staan en kinderen precies wel erg snel met een diagnose naar huis komen, al dan niet rekening houdend met de context van dat kind, scherpte mijn goesting aan om hierover in dialoog te gaan met kindertherapeuten. Niet omdat diagnostiek niet van belang is, maar omdat een ruimere blik krijgen op wat er reilt en zeilt een belangrijke meerwaarde lijkt. Verwacht geen lezing waarbij je enkel moet luisteren, maar eerder een samen construeren aan de hand van praktijkvoorbeelden, vragen die leven, etc… en uiteraard netwerken.

Moderator: Gina Devos (experiëntieel psychotherapeut en supervisor; groepspraktijk Agora, Antwerpen)

Uitgenodigd om een stand van zaken te geven vanuit de kinder- en jongerenwerking:twee therapeuten met ruime ervaring:

Tine Biernaux, werkzaam in het jongerenteam van Andante.

Jef Stappers, zelfstandig psychotherapeut, werkzaam met jongeren.